5. 7. 2018

Jak se Amélie rozhodla lítat

Amélie je korunovaná husa a má neuvěřitelnou kliku (to má asi po mně). Procpat se pod ochrannou sítí, trefit se pádem z pátýho patra rovnou do křoví a rovnou vedle sousedky, která ji sebere, odnese k sobě a vyvěsí cedulky po domě, že se našla černá kočka s červeným obojkem... to chce kus fištróna. 

Fakt, Amélie, musela do vzduchu. Ale přistávat umí líp než jmenovkyně, anebo aspoň na lepší a rušnější místa :)))

Navíc to křoví, do kterýho spadla, další den ráno údržba zeleně sestříhala o půl metru až na ostrý klacky. Takže stát se to dneska, tak buď spadne mimo, nebo se na to napíchne. Jako tyvole, to zvíře má kliku.

Já mám taky kliku a zlatý kamarády k tomu. Ve státní svátek a na začátku dlouhýho volna shánět někoho hodnýho s vrtačkou... a do tří hodin od vyhlášení mít hotovo? Taky tyvole. 

Veterina u Kobylis taky dobrý. Za prohlídku (s pohotovostním příplatkem) jen 450! A pan veterinář, asi aby se tam ve svátek při mizivé návštevnosti nenudil, se jí věnoval snad dvacet minut. Příjemným bonusem bylo, že se na mě vůbec nedíval jako na krkavčí chovatelku, která nebezpečně vystavuje svou mazlici smrtícímu ohrožení, protože si dovolila špatně zabezpečit balkon. Prostě to neřešil. Amici prohmatal, tlamu obhlédl, mě vyslechl a pak se zamyslel a řekl, že teda uděláme i ultrazvuk ("teda pokud vám nebude vadit, že jí vyholím místečko na břiše, nechodíte s ní na výstavy?"). Sice na režim "malý pes" ("režim Kočka má nějaký špatný zobrazování, víte"), ale kočka nebo pes, to je jedno, hlavně když je to zdravý. A ono snad je. Jedinej náznak toho, že má za sebou pád z výšky, byl podle doktora jeden jedinej miniaturní kousanec v dásni - asi jak jí při dopadu klaply zuby. Ehm.

Takže díky všem dobrým mocnostem a lidem... a jde se makat. Přichytit tu síť tak, aby tam ta kočičí kráva fakt už neprolezla. 

PS: A prej že si ty blbý komentáře mám nechat od cesty, však se zase tak moc nestalo...


Žádné komentáře:

Okomentovat