12. 5. 2011

Diplomkovo - hokejové hlášení

Jen abyste věděli, že ještě žiju.


Za poslední téměř měsíc neaktivity se toho moc nezměnilo, krom toho, že jsem opět navlíkla dres a nahodila se do každoroční hokejové slavnostní nálady.

Výrazně se změnil jen stav mé diplomky:

  • Přepsala jsem 45 stran letecké části.
  • Napsala 35 stran části vlakové. (Oboje mi bylo téměř bez výhrad schváleno.)
  • A dneska jsem se vší slávou (a pocitem dobře odvedené práce, fakt!) dokončila i 45 stran části mediálně teoretické a analytické. Včetně deseti grafů a dvou tabulek - včetně jedné puntíkaté!

Pevně doufám, že ten pocit dobře odvedené práce nebudu mít jen já, ale i můj konzultant. No, a až mi to schválí, tak bude zbývat už jen dopsání omáčky (úvodů, závěrů, abstraktů, summary, anotací, obsahů, seznamů příloh, seznamů článků, prohlášení, poděkování a kdovíčeho ještě), vytisknutí (letos hned čtyřikrát, ještě, že si to budu tisknout sama doma!) a svázání. Už mám vyhlídlé knihařství, kde vážou ze dne na den a mají velký výběr vazeb. Moje vysněná katastroficky plechově šedivá se zdá být reálnou! :o)

Jinak jsem dnes došla k zásadnímu rozhodnutí. Pod vlivem soutěže Vítězná výzva (jestli koukáte na letošní hokejové MS, víte, o co jde - lidi posílaj zprávy, co udělají, pokud naši vyhrajou MS) jsem se rozhodla, že pokud hokejisti obhájí loňský titul, napíšu hokejovou reprezentaci do poděkování v diplomce. Když se tam smí děkovat rodině za podporu, tak proč bych nemohla poděkovat hokejistům za dodání energie a optimismu - teď, ve chvílích, kdy se fakt hodí.

Oni si by si to letos totiž děsně zasloužili - jak moje poděkování, tak ten titul. On ten tým šlape jako hodinky. A na rozdíl od hodinek se na něj zatraceně dobře kouká.

A to jsem na ně, prosím pěkně, letos zapomněla. Jak jsem byla zavrtaná v diplomce a evidovala jen datum 20. května v souvislosti s odevzdáním, povedlo se mi ignorovat všecko ostatní. Takže jsem odjela do Prahy bez jágřího dresu. Prostě mi nedošlo, že už se začíná hrát mistrovství.

Takže jsem první zápasy našeho týmu sledovala bez dresu a riskovala tím osud celé reprezentace. Naštěstí se to neprojevilo. Asi jsem to zachránila perfektní manikúrou. Vlajky vznikly, pochopitelně, jednoho krásného večera, kdy se mi zrovna nechtělo psát. Tak jsem si hrála. Dalšího večera jsme porazili Slováky (ač mi jich bylo fakt líto) a mně bylo jasné, že na ty nehty nesmím sáhnout až do konce turnaje. Takže už týden jen pečlivě dobarvuju modrý ošoupaný špičky, to se může.

Zítra se vracím do Prahy; tentokrát už i s dresem. Snad si ještě dvakrát vítězně zařvu a zareju ty vlajkový nehty do dlaní.

No, a pak se pofičí dál. Do týdne bude hotová a odevzdaná diplomka...

...a pak už bude jen hůř. Za měsíc mě budou čekat státnice.

Ale pro vás bude možná líp. Možná zase občas něco napíšu, i během učení. Ale teďka to fakt nešlo. Když furt píšete diplomku, tak už se fakt nedá psát ještě blog.

Na shledanou v lepších časech! Ony budou.

A těm hokejistům pořádně fanděte.

Jestli vyhrajou, tak budu mít fakt hodně dobrej pocit, že to dopadne dobře.

Když jsem se chystala k maturitě, vyhráli naši hokejisti mistrovství taky.

Dopadlo to dobře.


4 komentáře:

  1. Když jsem se chystal k maturitě, probíhalo MS v hokeji taky. Když naši 15. 5. 2005 vyhráli, tak jsem další den maturoval. Letos mimochodem vycházejí dny úplně stejně jako tenkrát. A taky doufejme, že se nám na Slovensku bude dařit stejně jako v ostatních dvou sousedních zemích, kde se v posledních cca 20 letech MS v hokeji konalo - poslední dva šampionáty v Rakousku (1996, 2005) = 2 vítězství, poslední dva šampionáty v Německu (2001, 2010) = 2 vítězství.

    OdpovědětVymazat
  2. Hokej jde samozřejmě mimo Alfu, Vesmír a tudíž i mimo mě. Ale stejně vám přeji zažít ty slastné kapky vítězství!
    Dedukce pomocí učení se je zvláštní didaktická pomůcka a myslím, že ať s dresem nebo bez dresu, tvá práce se bude vyjímat! Tak. A to jsem ji ani nečetlo, vidíš, a hned mám chuť tak učinit... :-D Tenhle obor je pro mě jedna velká neznámá a já mám zvídavostní chloupky!

    OdpovědětVymazat
  3. Tomu říkám stylová výzdoba :-). Tak přeju tobě úspěch s diplomkou a hokejovým fanouškům přeju, aby se v ní speciální poděkování přece jen objevilo :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Luďa:
    Tak to holt letos neklapne. Utěšuje mě, že když jsem dopisovala bakalářku a chystala se na bakalářský státnice, skončili naši už ve čtvrtfinále - taky se Švédama :o) No, a bronz by vlastně taky byl fajn.

    Malé Chlupaté:
    Tak se kapky štěstí rozhodly, že už jich bylo letos dost. Ale což, pár jich ukáplo jen i díky pěknýmu pokoukání na pěknou hru, a to se taky počítá... Co se potrhlých asociací týče, na to mám extrémní talent, jak vidno. No, a jestli práce bude za něco stát, to se uvidí... Myslím, že se tu pak bude někde potulovat vzdušným prostorem, takže si ji případně všechna zvídavá stvoření budou moct odchytit :o)

    Čerf:
    Díky moc - jak za sebe, tak i za fanouškovskej národ. Poděkování se nevyskytne (jak uklidňující pomyšlení :o) , ale třeba se ještě povede a bude bronz. Však placka jako placka.

    OdpovědětVymazat