18. 9. 2010

Jak jsem došla až do Ruska

ikona.cestyMise Rusko splněna! Povedlo se, i přes nepřízeň počasí jsem poctivě po svých doťapala z Turku až do Ruska. Přikládám fotodůkaz, aby mi bylo uvěřeno :o) Samozřejmě vás nemine  vyhlášení výsledků včerejší soutěže. Jak to dopadlo, kdo vyhrál a co vlastně bylo správnou odpovědí... to se dozvíte uvnitř článku. Stejně jako stručný report z výletu. Mimochodem fakt stál za to a zmohl mě pořádně, ale co jinýho byste taky čekali? :o)
 
Takže tedy - jak je možné ani ne za den dojít pěšky z Turku, tedy z města na jihozápadě Finska, do Ruska?
No, proto :o)

Takže vy, kteří jste se do soutěže zapojili, už víte, jak na tom jste. Celkem se zúčastnily pouhopouhé tři kusy čtenářů, z nichž lze jednoho označit za vítěze. Ti ostatní se shodně a naprosto mylně domnívali, že se nějak dotransportuju k ruské hranici, tu pěšky přejdu a bude. Taky možnost, jen teda nevím, jestli by se to dalo stihnout i s návratem v jednom dni... ale tak či tak, možnost nesprávná.

Vítězem se tedy stal... pan Martin z Prahy. Sice neurčil naprosto přesně, kteréže Rusko je v soutěži míněno, ale v principu odpověděl správně. Takže k vítězi putuje upřímná gratulace a příslib slibované atraktivní ceny :o)

...a k vám ostatním putuje výčitka, že jste se nezúčastnili! A řečnické povzdechnutí pro všechny - to vás nikoho nenapadlo zadat do googlemaps Rusko, Finland? :)))

3 komentáře:

  1. fotoreport je moc pěkný, tak se těším na slovní doprovod:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Napadlo mě použít \"гугль\", ale pouze pro následnou kontrolu až po odeslání odpovědi ;-) a sice metodou: najít Turku, potom kdes za turským letištěm (nebo turckým? Jaxeto ohýbá?) hledat něco ruského. Holt asi přístup starší generace, odkojené papírovými mapami.

    OdpovědětVymazat
  3. ...aha, ono to neumí přepsat cyrilici... takže ta změť &#; se má číst \"GUGĽ\".

    OdpovědětVymazat