5. 9. 2008

Předstírat práci dá víc práce, než práci dělat

ikona.lifeA proto není na blog času. Neradujte se tedy, nezhynula jsem steskem po Irsku; neblogovací aktivita znamená, že mám jiné věci na práci, nebo se mi prostě psát nechce. Upřímně, především to druhé je pravdou. Moje morálka se nachází v rizikovém stavu a případným grafomanským cukům je učiněno zadost v pracovních dopoledních. A vůbec, co psát, když se nic neděje? Až na pár nepodstatných detailů. 

Aklimatizace po příletu proběhla úspěšně. Po dvou dnech jsem dospala deficit z letiště a přestala trpět výpadky paměti, hodina časového posunu na mně následky taky nenechala, co víc si přát?

Mrdník z Irska dovezený se mi povedlo vcelku úspěšně zlikvidovat a schovat na neviditelná místa, mám se tedy v pokoji nejen kam postavit a posadit, ale ba dokonce si i lehnout, a to i na zemi...

Mamka mě den po příjezdu přinutila vybalit veškerý mrdník z kufru na kolečkách a zabavila ho, odjíždě s bratrem na týden k moři. A víte, že jim to ani nezávidím?

Osiřeli jsme s tátou sami doma. Po irské zkušenosti se už neosejpám při představě kuchyně; naopak. Za předpokladu, že mi do toho nikdo nekecá, jsem schopna a ochotna jednou denně něco vytvořit. A tak občas i tvořím. Odměnou mi jsou klidná a nerušená odpoledne, zpestřená občasným úklidem obytných ploch a zalíváním máminejch kytek, aby to v tom vedru nezhynulo. A odměna největší se chladí v ledničce... pravá irská whiskey Jameson, jako stvořená pro dlouhé večery a první polovinu nocí...

V obýváku nám roste krb! Po více než ročních úmorných přípravných pracech už roste jako z vody, rychlostí asi dvě kostky za den. Na podzim už si budem topit vlastním ohýnkem. Těším se na to moc moc.

Zpátky do práce. Ač se na mě bylo tvářeno, že jsem ulejvák a zabírám místo poctivějším pracantům (nechápu; je problém najmout další psavce a platit je od hodiny, stejně jako mě? Kdybych brala měsíční plat, chápu to, ale takhle?), byla jsem vzata na milost a mám odmakáno už tři dopoledne, z toho jedno vinou technické závady naprosto neplodné. Jinak se snažím a doufám, že mi za odměnu přijde výplata za červenec (!!!)...

Technická závada na Mašínu snad zažehnána. Řeknu vám, včera jsem se o život mého téměř už tříletého druha opravdu bála. Napřed zatuhl a umřel, pak se probudil a začal cirkus. Řval na mě firewall, řvalo na mě AVG, řval na mě explorer, a pokud na mě něco neřvalo, zakouslo se to a umřelo znova. A to všecko v situaci nejhroznější - ani nejmenším náznakem jsme si nebyla vědoma, že bych něco udělala špatně... A tak pořád dokola, jen se měnily situace, kdy se to zakouslo a umřelo - při testu AVG, při spuštění ICQ, při prohlížení netu, při připojení mobilu, při čemkoli. Děs a hrůza. Naštěstí se věci uklidnily, z šílejícího AVG se vyklubala chyba aktualizace a poté, co se dneska antivir zaktualizoval znovu, jezdí už všecko zase tak, jak má. Mašíne, kamaráde nesmrtelnej... já tě mám ráda.

Permanentně se mi chce spát. V noci spím jako zabitá a buď se nebudím vůbec, nebo totálně zmatená - předevčírem jsem procitla v jednu v noci v totální hrůze, že jsem ztratila kytaru - zasekla jsem se myšlenkama někde na dublinském letišti...Ráno jakštakš vstanu, odpoledne jde, večer si už v osm říkám, že to zabalím dřív. Jenže to by Paaja nemohla bejt na ICQ, kojot. Do půlnoci korektoří a to já musím solidárně spolubýt online...

Morálka se nachází v rizikovém stavu, hlavně ta pracovní. Chtěla jsem dneska uklidit auto, dostala jsem se jen k tomu, že jsem uklidila kuchyň, vynesla odpadky a v záchvatu soucitu zalila schnoucí okurčičky na zahrádce. Ach jo, to nemůže víc pršet?

Takže mi to jako obvykle zůstalo na poslední den před příchodem vichřice Hanna, čili před návratem odpočaté mámy do týdenního bordelu. Sobota. Uklidit místnosti, záchod i koupelnu. Vyčistit auto.

Nachystat se do Prahy k zápisu. Jo, zase to začíná, jeden zápis, druhej zápis, nástup na koleje, odjezd domů, Křídla 2008, definitivní odjezd na koleje. A mezitím pracovní dopoledne, flákací odpoledne a občas dělat, že něco dělám...

Tak se nedivte, že ten blog trošku zanedbávám.

Předstírat práci je mnohdy náročnější, než ji doopravdy dělat.

12 komentářů:

  1. Ahoj ahoj! Tak po dlouhé době o sobě dávám vědět. Musím uznat, že áš zlaté srdce když se ti zželeo okurek. Já uklízím, vynáším odpadky, ale ty okurky a rajčata ne a ne zalejt. Taky už podle toho vypadají chudáčci ubozí. Přeju úspěšná studia a měj se famfárově :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jednou třeba přijdeš na to, že podstata života spočívá právě v těch nepodstatných detailech. :)

    OdpovědětVymazat
  3. @Teo: mám pocit, že jsem na dobré cestě k tomuto zjištění :o) nebýt toho, už mi za ty nepodstatný roky života škráblo.
    Nepodstatný detaily jest třeba si užívat nepřiměřeně jejich důležitosti, jsou-li povahy pozitivní, nebo je ignorovat, jsou-li negativní - jde to snáz, než ignorovat velký průsery... takže se z toho dá vytřískat vcelku šťastnej život, pravda. Jenže, jak tuhle napsala na blogu kamarádka - zatimco by zážitky popisovala slovy, spousta jí jich uteče... Takže o nepodstatných detailech nepíšu, nýbrž si je užívám :)

    Lioness: rajčata taky nezalívám, ty nemám ráda :))) okurčičky jo, k těm mám silnej vztah citovej i chuťovej, takže o ty jakštakš pečuju, ale ty červený koule schnou... ale taky bych jim tam kapku vody cáknout mohla, sakra, dyt ta kytka nemůže za to, že má takovej hnusnej plod... =o) Asi jo, jdu na ně...

    OdpovědětVymazat
  4. Rézi!!!
    Vichřice Hanna ... to je teda urážka... místo co byste na mě nedočkavě čekali, tohle ... kde se stala chyba??? :)

    Northy,
    dovezla jsem ti z moře kámen (spíš teda kamínek, oblázek), prý se máš brzy vrátit. Je sice z Jadranu, ale je to taky slaný a nakonec se to stejně všechno promíchá a trocha severu je v něm taky :)
    Myslela jsem tam na tebe a držím ti palce.

    OdpovědětVymazat
  5. No v pátek jsem se málem vrátil ale jinam ..... . Bylo trošek dráma pořídil jsem si krutou horečku a než mě z Děčína dovezla rychlá do Prahy měl jsem 41,2 takže už vím jak to chutná jít se podívat na druhej břeh.... . Doufám že jsem nakukoval naposled a už bude klid. Za kamínek děkuju ale dostanu se asi k tomu abych si ho vyzvedla až příští rok do listopadu mám chemoterapie :-(((

    OdpovědětVymazat
  6. Northy,
    po listopadu je ještě prosinec ...
    A s tím cestováním to nepřeháněj, seď radši doma a kurýruj se :) Praha je sice krásná, ale nemusíš ji přece vidět tak často :)
    A oblázek pro štěstí se dá poslat i jinak ... nebo si ho chceš vyzvednout osobně?

    OdpovědětVymazat
  7. Tedamama no tak je tu možnost Terka na mě má adresu nebo po dohodě je možný mě navštívit když se válím v Praze, jenže tam je to jak když uděluju audience často ke mě návštěvy nesmí kvuli imunitě :-((

    OdpovědětVymazat
  8. Northy,
    nebudeme to komplikovat a já ti ho pošlu. Nebude ti dělat problémy jeho vyzvednutí?
    A co jinak? Mrchy horečky už pominuly?
    Jestli můžu být zvědavá: to tě bacil bacil nebo je to spojený s léčbou? Samozřejmě odpovídat nemusíš (ale můžeš :)

    OdpovědětVymazat
  9. Northy, zdravím moc do Prahy - nebo už zase do Děčína? Včera jsme byly v Praze na zápise, vyskytl se nápad Tě případně na chvilku navštívit, ale pak jsme stíhaly vlaky jen tak tak... takže to bude muset ještě nějakej den počkat. Jo a nemysli si, že nám budeš unikat kvůli imunitě, kojotům neutečeš :) a svý tiskový mluvčí tuplem ne! Takže se těš, jednou to stejně přijde :)))
    Jo a kamínek už leží u mě na polici (bože, to se dostal do správnejch rukou, jestli ho JÁ neztratím, tak už přežije všecko :) , adresu mám v sešitku, takže néni próblem, až budeš doma, dej vědět a pošlem! :o) Hezkej den a ať to jde!

    OdpovědětVymazat
  10. TERI mužeš poslat kdykoli páč není problem naši ho kdyžtak vyzvednou ,-))) počítám že mě pustí tak čtvrtek nebo pátek a měl bych bejt doma tak tejden.
    TEDAMAMA no bacil mě bacil a v souvislostí s lečbou to mělo o hodně dramatičtější pruběh než by to mělo u zdravého člověka. Navíc nasadili antibiotika který zabrali ale nevědí kterej bacil to byl takže nevím na co si dát majzla.Jináč ano horečky jsou zaplatbuh pryč už jsem tu jen kvuli antibiotikum.
    Jetě jednou TERI no už se na kojotky těším jen holt když přijdete v době chemoterapií nebo horeček budete mě muset zkousnout co by ležícího skuhrajícího prostě marodícího.

    OdpovědětVymazat
  11. To jsem ráda, že jsme tak hrozně důležitou věc zdárně vyšešili :)))

    OdpovědětVymazat
  12. myšme pšece chytší lidi, my vyšešíme šecko! :))))

    OdpovědětVymazat