31. 3. 2008

Jaro táhne ven: Degevýlet do Šárky

ikona.cestyZa oknem jaro, aspoň dneska tady u nás v Praze. Milosrdný šéf mě opět propustil z práce o dosti dřív a venku bylo fakt nádherně. Jaro jako vyšitý. A my s Paajou měly na večer domluvenou procházku s kamarádem Alekem! Dokulila jsem se tedy na koleje a zatímco Paaja dokoukávala sedmý díl Prison Breaků ve dvou dnech (je závislák, ale mně to neříkejte, já v tom nejedu, já jí jen propůjčila Mašína, neb její Máša umění stahování nezvládá), mě napadlo - co kdybychom s Alekem vyrazily do Šáreckého údolí? Koneckonců to nemáme tak daleko a já tam za tři roky v Praze ješte nebyla, což je ostuda. Večer bude světlo dýl (jeden jediný klad té debilní změny na letní čas), tak má-li Aleko čas a chuť, proč nevyrazit? Smska odletěla a přiletěla, Aleko čas mělo. A tak jsme vyrazili - a já si neodpustila foťák.
A tak jó, tak jsme vyrazily. Připravily jsme zásoby - tři NormaRodeo EnergyDrinky plus slušná porce vodky, balíček Clever slaností a Akcovní deník -
a jelo se na Hradčanskou. Aleko bylo zdárně nalezeno na zastávce, přijela nám dvacítka a valili jsme, směr konečná - Divoká Šárka. Tam jsme si ještě na oslavu zdárně přichozivšího jara dali zmrzlinu (v McDonaldu, ano, ostuda komerční, ale nenaděláte nic) - a pak rychle po schodech šup do "přírody"... A foťák do pohotovosti, přirozeně.
sarka-fuck
01 - výstup na skály, Paaja se evidentně fotit nechce, Aleko v pozadí se radši tváří, že nic nevidí...
sarka-zapad
02 - Sluníčko zapadá, shoda motivu ani barev s fotkami dřívějšími není náhodná... tamtím směrem je letiště. Zase jsem koukala na přistávající a startující letadýlka a slintala. Jo, poletíme. V létě. Do Irska...
sarka-degeni
03 - Degéni objevili šutr s nápisem T.P. - tato zkratka má mnoho půvabných vysvětlení (mimo jiné Tento počítač, na to jsem přišla dneska), hlavní je však degevýznam Technická Poznámka - tzn. že se mluví naprosto vážně, regulérně a mimo veškerou prdel či chápé...
TP: Věc, kterou Teri třímá v hrdě pozvedlé levici, je lahev o objemu 0,75 l, poloplná vodky Božkov a energydrinku Rodeo (cena za 0,25 l 9,90 peněz... a od zítřka zlevňuje v akci na 5,50!!! koupíme si celou paletku =o)
sarka-aleko
04 - Kamarád Aleko. Taky poletí... taky do Irska. Bude tam a tedy pryč na moje i jeho narozeniny. Ale co, (vyslov [ale ko]) stejně by na oslavy nebyl čas, to bude až po státnicích... Mimochodem, mám další argument proti letnímu času: nebýt něj, slavil by Aleko narozeniny ve stejný den jako já!!!! Takhle se narodil deset minut po půlnoci dvanáctého. Ach jo.
sarka-teriletadlo
05 - Všichni jsou blázni, jenom já jsem letadlo...
sarka-dlab
06 - I hlad přišel, i vytáhli jsme donesené zásoby cleverslanosti...
sarka-skaly
07 - a začalo se stmívat a my se pomalu vydali domů, ale to bych to nebyla já, kdybych nenavrhla slaňovací zkratku dolů alternativní pěšinkou mezi skálama... "Nebojte se, pokud budete padat, zastaví vás kláda!" A protože jsem tam coby průzkumník a pokusný králík byla nejdřív, mohla jsem jít zkoumat blízké skály a takhle zdálky dokumentovat Faaja a Alekosestup :o)
sarka-tv
08 - Jeskyňka ve skále vyhloubená, při Teriprůzkumu objevená... aneb Tady budem bydlet, až nedostanem koleje :o)
(kdybyste nerozuměli našim posunkům, tak to je TV, parafráze na slogan ČT... uvidíte někdy příště ve vysílání *Degén TV* :o)
-------------------------------------------------------------------------------
a bonus na závěr:
09 - aneb Takhle funguje degedomácnost: dluhy a společné nákupy píšem NA SEKERU... a to doslova :o)
sekera!
Slán anois - zatím ahoj - srdečný pozdrav z Degedoupěte! :o)

4 komentáře:

  1. Holky, byl to nádherný podvečer, takové se nezapomínají :) Ještě že máme ty blogy - jako zbraň proti skleroze :) Díky za vše - a brzy navi :)) (příště ztečeme Prokopák)

    OdpovědětVymazat
  2. ...blogy nejsou nej zbraň proti skleróze, ale taky proti sobě samým a pudu sebezáchovy... čas od času si musím nadávat do hovad sentimentálních a násilím si od očí rvát zápisky právě z toho Irska... :o/

    A Prokopák jede - tam jsou prej ty letadla vidět ještě líp... ;o) Taky dík, taky se těším navi... ale některý věci se snad ani říkat nemusej, co?

    OdpovědětVymazat
  3. Ne, nemusej, to se cítí :) Někdy se toho víc řekne beze slov :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jééééé! To bylo hezký!!! To jste se měli!

    OdpovědětVymazat