21. 3. 2008

Drahoušek zákazník a týden v tahu letem světem

ikona.lifeMoje morálka se sice nachází v rizikovém stavu, seberu však poslední zbytky slušnosti a odpovědnosti a sdělím vám pár klíčových informací a postřehů z běhu posledních dní, abyste si nemysleli, že na to dlabu, protože tak to samozřejmě není.
Tu je tedy aktuální snůška hlodů, novinek z posledních dní, smíchaná v prudce hypertextovém příspěvku, vyrobit
váš opět pracující Drahoušek zákazník
Co vám ale povím? Všecko už víte buďto z rychlejších zdrojů, nebo to vědět nepotřebujete... Ale co, tak to vezmu rychle, stručně a chronologicky.

Největší irský svátek. Vyrazily jsme s Paajou na Staromák, kde se konaly irské slavnosti, poslechly jsme si pár kapel, daly si tři panáky výborné irské whiskey (zadarmo, reklamní ochutnávková akce... víc takových akcí!), natočily zelený materiál na patrikovskou degerepku a odebraly se do školy na irštinu.
Od stánku s whiskey se nám nechtělo, ale morálka zase jednou zapracovala. Na irštině jsme si polechtaly ego, jelikož jsme rozuměly hostovi - učiteli z irskojazyčné mateřské školky, Paaja si pohledem na dětičky potěšila důšku, naše učitelka Síle si potěšila srdíčko pohledem na svého malého synovce Cathala (Kahlíka, zdůrazňuje Paaja :), a vydaly jsme se domů. Pokračovat ve slavení Patrika.
Slavily jsme Guinnessem, hromadou slaností zakoupenou na naší oblíbené skorokolejní benzínce, vyvěšováním zelených řetězů po celém pokoji, připáleným popcornem (další z mých kulinářských úspěchů, možná kandidát na žhavé vítězství.... v kuchyňce bylo na udušení a Paaja naznala, že kam se na tenhle dým hrabe černé monstrum z Lostů) a přemazáním části odpoledne natočeného materiálu. Zkrátka skvěle strávený večer. Jen v úterý ráno na Moravce se mizerně vstávalo...

Akce, na kterou se naše kolejní osazenstvo převelice těšilo. Zní to jako fajn recese, ne? Lidi se sejdou na jednom místě a na smluvené znamení všichni na minutu ztuhnou. Nicnetušící kolemjdoucí si můžou oči vykoukat, prostě bezva, Degéni si natočí hvězdnou degerepku, prostě úžasnost na plné čáře...
Úžasná očekávání podpořil i fakt, že se kolem poledne strhla fantastická chumelenice. Tři centimetry sněhu a u Muzea čtyři, jak pravil klasik. Jo, kdyby. Najednou skoro není vidět na krok, mně v pozici pohotového a obětavého foto-video-dokumentaristy přistávají na objektivu rozkydané vločky zvíci menší krávy, takže po chvilce radši FA (fixační aparát, pracovní zkratka mého foťáka... Paaja má PA - pohybový aparát čili kameru a obě máme doma OA - opěrný aparát čili stativ :)) doslova zabalím. Ale materiál na doplnění repky je, a řeklo by se, že docela pěkný. A tak se degénstvo nemůže dočkat té velkolepé akce od pěti na Můžeu ve vestibulu metra...
Teorie za jedna, těšení jedna s hvězdičkou, jenže... Po příchodu na Muzeum, kde se akce konala, se člověk skoro nehne, hlava na hlavě, prostě krize. Ztuhnout není problém, problém je odlišit, jestli se už ztuhlo nebo jestli se jen nikdo nehýbe proto, že na to prostě nemá prostor...
Na akci se na internetu sesypala lavina kritiků a nadávačů - on po bitvě je každej generálem, žejo? Těžko mohl někdo odhadnout, že se na Muzeum dostaví podle některých odhadů až tisícovka recesistů, kteří metro totálně zacpali a místo údivu a překvapení připravili náhodným kolemjdoucím spíš rozladění a naštvání z prodírání se davem. Mezi náma, ani se jim nedivím... Neodhadlo se to, to uznávám. Ale na akci i přesto vidím spoustu pozitiv... 
Super nápad, fajn poznatek, že je spousta lidí, ochotných jít do toho a chápat legraci a recesi. Problém - totální neodhad počtu zúčastněných a tím pádem špatně zvolené místo, kde se vytratil veškerý efekt - moment překvapení. O tomhle ale už bylo naplkáno tolik, že je zbytečné o tom psát znova... chcete-li si počíst, vřele vaší ctěné pozornosti doporučuju články kamaráda Aleka a kolegy Ondry, případně i profi reportáž Aktuálního.cz TeriSponzora... ;o) 
Jen bych zkrátka ráda zdůraznila, že i přes poněkud rozpačitý dojem akci nezatracuju a považuju ji za dobrou generálku na další mrznutí. Chce to ale nechat uklidnit emoce, pozapomenout, a hlavně vybrat vhodnější místo.

Středa 19. 3. a čtvrtek 20. 3. - pracující Drahoušek zákazník
KONEČNĚ zase v práci. Člověk by neřekl, jak ho začne hlodat svědomí, když se kvůli nemoci a komunikačním šumům čtrnáct dní poflakuje a nechodí do zaměstnání... ale je to tak. Najednou si připadáte nějak nevytíženě, nepoužitě, a nevyužitě... hlavním důvodem divného pocitu není fakt, že vám chybí to dobrý kafe z pracovního kafomatu, ale prostě to, že vám najednou dojde, že vás ta práce asi fakt baví.
A tak je člověk najednou téměř šťastnej, že mu zavolal nový nadřízený (studující žurnalistiku o rok níže než já, no není to výsměch?) a dovolil mu přijít na dvě osmihodinový služby... během nichž pak vzniknou dvě a dvě zprávy, což je podle mého skromného uvážení právě tak akorát, aby člověk měl pocit, že něco udělal a přitom se vůbec nepředřel :o)
A taky už nemusím mít pocit, že jsem totálně OUT, protože mi ještě nepřišel mailem Drahoušek zákazník. Drahouška zákazníka posílá nějaký chytrák z Rumunska, tvářící se jako Česká spořitelna a snažící se z naivních Čechů vymámit pod pohrůžkou hrůz pekelných jejich piny, čísla účtů a podobně.
No, tak mně už dneska Drahoušek zákazník přišel. Sice se přímo takhle nejmenoval, ale zato byl sofistikovanější než jeho rozkošně strojový kolega. Nebyl v něm totiž žádný výhružný text, nýbrž hned maskovaný virus v podobě trojského koně. Ten po vás nic zadávat nechce, ale zjistí si to pěkně sám.
Jenomže já jsem ještě sofistikovanější než drahoušci hackeři a vlastním firemní mail s kvalitním antivirem, a ten mě na drahouška trojana upozornil. Hned má člověk pocit, že je něco víc než ostatní, když na něj ani hacker nezkouší tu nejlacinější fintu s Drahouškem... =o)
PS: No a aby vám bylo jasno, o co jde (kdybyste nááhodou ještě netušili...), tak s dovolením uveřejňuji znění Drahouška zákazníka. Pokud si autor (strojový překladač) bude připadat dotčeně, že ho cituji, hluboce se mu omlouvám... Dokážete někdo pochopit, že na TAKOVÝHLE mail někdo vážně zareaguje a něco někam zadá?
Drahousek Zakaznik,
Ceska Sporitelna docasny prerusit tvuj ucet.Duvod : Karta Cislo nedostatek. My naridit tebe az k cely neurc. clen ucet aktualizovat asi tolik my pocinovat odemknout tvuj ucet.Az k dat na pretres clen urcity aktualizovat beh cvaknout zde:
http://csas-poselstvi-centrovat.info/Druhdy tebe mit cely clen urcity beh , my vule poslat tebe neurc. Clen elektronicka posta oznameni aby tvuj ucet is pristupny
zas. Potom tebe pocinovat pristup tvuj ucet kdykoliv. Clen urcity hlaseni darovat vule byt bajecna vec do drzost a opatreny do nas bezpecny databazovy .-li tebe byt ve stychu az k darovat naridit hlaseni tvuj ucet vule byt automaticne odstranit dle Ceska Sporitelna databazovy
Copyright © Ceska Sporitelna , Vsechna prava vyhrazeny

Žádné komentáře:

Okomentovat