2. 3. 2008

Chtěla jsem psát bakalářku... a jak to dopadlo

ikona hvezdyMalovala jsem si, jak v sobotu kolem jedenáctý vstanu, nasnídám se, sednu k Mašínovi a začnu psát diplomovou práci (zní to honosně, žejo? =o) Jak do úvodu rozepíšu svou vzletnou a rebelskou myšlenku, že vlastně nejsem mediální analytik, ale budoucí novinář, takže proč bych se jako sakra měla plácat v suchejch analýzách starejch novin, ale když musíš tak musíš, a tak aby mě to aspoň trošku bavilo, zakomponovala jsem do práce i prvky žurnalistické - rozuměj rozhovory a malinko detektivní prácičku a tak... Jak začnu psát první kapitolu o společenské a sportovní situaci na podzim roku 1948. Jo, a v sobotu ráno jsem se vzbudila, a všecko bylo úplně jinak...

Místo rozepsané bakalářky v Mašínovi mám na stole zátiší:

zatisi chorobne

Postihla mě nějaká svinská choroba. Taková ta nezávažná, ale zato vlezlá, otravná, v krku a nose škrábavá a pálivá, hlavu motavá. Dneska se pro zajímavost přidala i rýma. Na druhou stranu se mi zdá, že ten hnus v krku trošku polevuje. Ještě aby ne, když už druhej den bojuju na všech frontách a cpu do sebe následující: (posuďte sami - to by v tom byla zakopaná svině, kdyby se před takovouhle směskou nevyděsil a neprchl ani ten nejdolnější bacil!)

- čaje všeho druhu (pitnej režim se při nemoci musí dodržovat ještě víc než jindy) a čaj léčivej anýzovofenyklovokmínovej (nic lepšího jsem nesehnala, neb jsem naznala, že chřipkou ani nachlazením netrpím a přímo na krk v DM drogerii nic neměli)
- slaná voda nebo ve vodě rozpuštěný tabletky na krk do nosu (zní to divně, ale zdá se mi, že pomáhají - co jinýho taky chcete použít, když vás bolí úplně tam dole skoro až v krku, ale je to nos, kam se nedostanou cucací tabletky ani kloktání???)
- echinaceový kapky každou přibližně hodinu (pomáhají na imunitu a co mi zatím zkušenost praví, vždycky mě s jejich podporou choroby přešly asi o polovinu rychleji než bez nich)
- pendrek čili černou sekanou lékořici cucat, protože rozpouští ty hnusný slinty a chrchly v krku, v puse a možná i v nose
- cucací tabletky asi čtyř druhů na krk
- slaná voda na kloktání
- a chystám se jít fetovat unikající páry z vařících se brambor ve slupce, neb to uvolňuje nos a zklidňuje všecky tamty nosokrkokončiny

Prostě situace jako noha. A nejvtipnější, nebo teda nejtragičtější, je na téhle situaci fakt...

...že Paaja je na tom úplně stejně! Zůstaly jsme na víkend tady s tím, že si uděláme flákací dva dny, pošmejdíme po matičce hlavním městě, vyrobíme nový pořad *Degén TV* a snad i napíšem kus bakule.. a dopadly jsme takhle. Mátožíme se po pokoji mezi postelí, počítačem a odpadkovým košem (plným krabiček od léků a posmrkanejch kapesníčků), občas i mezi kuchyňským koutem (dva nemocní lidi mají příšernou spotřebu čaje, denně snad pět konví...) a příslušenstvím. Já jsem se dneska dokonce vykopala do přízemí na vrátnici zakoupit dvě bagetky. Říkám si, že dokud mám chuť na jídlo, je to s mou chorobou dobrý, a tak tu chuť zdatně přiživuju.

Zatím je naštěstí z čeho žít. Včera dopoledne, když nám ještě nebylo až tak hrozně, jsme se vykopaly do obchodu a udělaly velkej nákup. Odpoledne pak Paaja sebrala poslední zbytky morálky a pudu sebezáchovy a vyrazila do Motola do lékárny. Nacházela se tam tak příšerně ochotná paní, že na ni při odchodu ukázal Paajin imaginární Jonys imaginární fakáč... a to je prosím co říct, protože imaginární Jonys je vcelku slušný chlapec =o)

A od včerejška sedíme u počítače a zabíjíme čas na největším časozabijákovi jménem Facebook - doteď jsme nepochopily praktický účel tohoto vynálezu, ale přesto se jím prodíráme a občas i bavíme objevováním záplavy naprostých zbytečností typu Pošli vejce s překvapením (aby váš přijímající kamarád mohl čtyři dny čekat, jestli se z něj vyklube rozkošné štěňátko, krysa nebo snídaně), Spočítej, jak sexy máš jméno (moje je prý s 250 body fakt hrozně moc sexy...tak fajn) nebo Jaké barvy je tvoje srdce (začínáme pochybovat, jestli to zná nějakou jinou než bílou, která prý značí člověka příšerně obětavého a diplomatického).

No řekněte - dá se takovým úžasnostem odolat? Nedá. Usoudily jsme, že to je jen další účet, vyžadující péči a zahlcující mailovou schránku miliony upozornění (na to, že vám někdo zaslal vejce s překvapením nebo vám ale-fakt-doopravdy-vážně doporučuje právě tenhle test). Je to ale in a kamarádi vám prostě nedají pokoj, dokud tam nebudete mít taky účet, aby si vás jako mohli přidat a vy si mohli přidat je... Ale na zabití času se to občas hodí, to zas jo. A tak zabíjíme a zabíjíme.

A za okny zatím řádí Emička. Emma tentokrát nemá maso, Emma má přebytek energie a prohání se domovinou s kuráží a elánem, nosí bouřky, kroupy a chcáky, láme stromy, brzdí nebo zastavuje vlaky, odnáší střechy a ničí, co ji napadne, včetně lidskejch životů. Nám tady naštěstí jen lomcuje s nekvalitním kolejním oknem a občas se do něj opře s takovou vervou, že u okna sedící já jen nadskakuju. Ale i to k docela divnýmu pocitu stačí (zejména když vám včera odpoledne jedna maminka vykládala, jak šla mýt okno v prvním patře a druhá filozofovala, že asi pojede autem pro brambory a vy z toho úplně šílíte, protože v takový vichřici má člověk sedět doma na chápé a né se zaobírat oknama a bramborama). Ale jak to tak pozoruju, zdá se mi, že už holce povětrné trošku dochází dech. Asi už se vyblbla dost.

Paaja se vykutálela od počítače a hodila na pánev kuřecí kousky a žampióny. Budeme mít sváteční oběd! A já, jak tady tak ťukám a hrabu se ve fotkách, zjišťuju, že se mi jaksi dělá líp. Včera jsem už touhle dobou spala. Možná se do té bakalářky nakonec přece jen pustím...

6 komentářů:

  1. No jo, Facebook je příšerný tajmkiler, taky netucha co tam dělám, ale tak nějak, po soudružsku .. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ukecalas mě, pro ty brambory jsem nejela a dneska jsme KVŮLI TOBĚ dojídali k řízkům zbytky bramborovýho salátu od pátku. Případnou salmonelu budeš mít na svědomí TY, já se od toho distancuju - JÁ měla snahu zajistit nezávadnou potravu...

    OdpovědětVymazat
  3. Nejprve jsem chtěl politovat nebohou autorku, ale pohled na levý dolní okraj obrazovky, ze kterého na mě civí link na nějaký FACEBOOK, mě od toho odradil. Ne, nejsem necita, ale celý den budu mít o čem přemýšlet.

    OdpovědětVymazat
  4. No tfuj teda ... dyž sa krmíš takéma sračkama, tak sa nediv, že se sebú furt taháš nejakého teho bacila. To chce spálit červa, čaj s medem a pravidelný preventivní koštung dobrého pitiva .)

    OdpovědětVymazat
  5. červa jsem pálila v pátek večer, ráno jsem procitla a ejhle,choroba byla na světě...

    OdpovědětVymazat
  6. no nevím ... esli to tak bude :) jokingly

    OdpovědětVymazat