17. 1. 2008

Nohy hore, oči šejdrem... ale zase ve svý kůži

Po odpoledním návratu z práce jsem myslela, že usnu a už se neprobudím. Ale stačilo půl hodinky spánečku a zase jsem čilá... a zase nepůjdu spát dřív než o půlnoci, jak se znám. Ach jo, co já jsem to za člověka? Ale co, aspoň vám můžu napsat, co je novýho. Hlavně to, že se učím koukat na svět skrz jiné brýle. Jo, dneska jsem se vykopala si je vyzvednout. Líbí se mi moc. A vám? :o)

novy.brejle
 

Myslím, že jsem si nevybrala zle, ne? Problém je v tom, že si oči odmítají přivyknout změně dioptrií a vidím různě zpotvořeně, občas se mi zamotá hlava a podobně. Ne že by to v posledních dnech byl takový šok, tohle se mi děje už od Paajina silvestrovského zásahu, ale přece jen to posledních pár dnů bylo lepší... Pán v optice mě ovšem uklidňoval, že to je při změně skel, navíc po takové době, úplně normální. No uvidíme, snad si pidlooči zvyknou, a když ne, bude se to řešit dál.

Myslela jsem dneska, že v práci pojdu. Slušně jsem pocházela už včera, usnula jsem v příšerných a nevídaných DESET večer, ovšem dospání se nekonalo a dnešní dopolední služba (nástup ráno na sedmou) mě totálně zničila. Od desíti jsem počítala každou čtvrthodinu, a že se to do těch tří zatraceně vleklo... A tentokrát jsem si tu únavu pořádně vyžrala, ne jako včera, kdy jsem se tak oháněla, že ani nebyl čas být ospalá... Mně se totiž ta práce jaksi nemůže normálně rozložit. Včera jsem lítala cvok, než jsem dopsala jednu věc, čekala na mě další a celkem jich bylo pět plus tiskovka; no a dneska nebylo skoro celý den do čeho bodnout, kromě ranního monitoringu tisku. Nebýt toho, že mi kolem jedné zadala Simona doplnění databáze kontaktů, asi bych tam vážně usnula. Jen padla třetí, prchla jsem, šup pro ty okuláry k Nuseláku, a pak rychle na koleje. Padla jsem na pelech a usnula jako dřevo, ovšem jen na půl hodiny.

Půlhodina je dávno minulostí a já jsem, věrna své tradici, s nadcházejícím večerem obživla jako rybička. A zase jsem ve své kůži. Přišel na mě hlad, i rozhodla jsem se dorazit hlávku brokolice a ovařit si ji - ňam, to já prosím jako jo, to je jediná zelenina, kterou konzumuju s velkou chutí, dobrovolně a bez donucení... Jenže já u vaření odmítám stát a hlídat to, to je přece pro blbce, takže jsem si zalezla do pokoje a vtipně za sebou zavřela dveře, pustila se do tvůrčí práce u počítače... a asi za půl hodiny, nebo spíš víc, jsem si náhodou vzpomněla - sakra, brokolice... No nic, už asi hodinu větrám na chodbu, mám rozvaleno na záchod a tam jede větrák na plný výkon. Hrnec snad půjde vydrbat pískem a drátěnkou... Mám už praxi.

Takže teď zaháním hlad cereálním kroužkama, nohy hore na radiátoru, v ruce xxl sklenici mého příjemného večerního uspavače - piňacolady ala chudák študák (dle chuti smíchat nejlevnější kokosový likér, anasový džus, mléko a kapku smetany, nechutná to vůbec zle, není to finančně nejnáročnější a dlouho to vydrží... :o) a kochám se svým kreativním výtvorem, kvůli němuž jsem zuhelnatila tu brokolici. A slintám nad ním a slintám. Jste zvědaví, co jsem to tak intenzivně tvořila, až jsem si spálila dlabanec? Tak jo. Ale nedělejte si iluze, že to je nějaké duševní veledílo. Terinka si prostě jenom hrála. A neptejte se mě, kdy už z toho vyrostu...

kolaz.des

13 komentářů:

  1. :-) Tož, pěkně sis hrála:-)

    OdpovědětVymazat
  2. ...a kde je ta úplná změna imidže :o)
    - tmavý vlasy? Já se tak těšila, i tátu na to psychicky připravila ...a ono nic
    :o(((

    OdpovědětVymazat
  3. organizační problémy - Paaja mi odjela a sama se barvit nebudu, a hlavně jsem na to teďka vůbec neměla sílu a odhodlání.. nehledě na čas, asi bych to nestihla :o/ Někdy příště...

    OdpovědětVymazat
  4. tož, to asi jo... a co teprv až to vytisknu a pověsím si to nad postel... to bude pocit z dobře odvedenýho díla =o)
    Jo a jinak Tě tu moc vítám :o)

    OdpovědětVymazat
  5. JÁ TĚ NAPATLÁM, budeš pokusnej králík!

    OdpovědětVymazat
  6. neeeeeeee, já nechcu volézt!!
    to bysme asi fakt nestihly.. anebo tu barvu mám zkusit koupit? @=o)

    OdpovědětVymazat
  7. hmmmm, zamilovaná. jinak brýle moc moc slušej, slán

    OdpovědětVymazat
  8. Brýle: Nejen že sluší, oni ti SETSAKRA sluší!!!
    Práce: Já byl včera od sedmi do šesti. Pak ještě zařizování ve městě, v půl osmé jsem omdlel u \"Meše\" a exhumovala mě až znělka Velmi, ale mimořádně velmi velmi křehkých vztahů. Ta práce mě včera tak vysosla, že jsem měl pocit, že mi někdo sebral vnitřek.
    Koláž: Přej si, ať Tě to nikdy nepustí. Není krása takhle blbnout? Viz já a Klaus :o)))

    Když jsem se probral z těch mrákrot, nacamral jsem si do vodky džus (ano správně, do vodky džus - 2 dcl vodky a 1 dcl džusu) a popíjel asi hodinku nad knížkou a sháněl jsem Byl jednou jeden život - a sehnal :o)) A dneska to bude jak přes kopírák a sobota - náročný výlet a večer psychického vypětí. Neděle - poprvé využiji svou permici do zoo, ale nemá se mnou kdo jít... :( A v neděli odpoledne jdu na návštěvu lidí, kteří jsou něco jako mí druzí rodiče, nebo spíš jako babička a děda (možná jsi o tom četla na blogu - Strejda)... Teť to ještě těch pět hodin přežít :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuju děkuju za chválu :))
    ovšem palice se mi z toho motá čím dál víc, takže jsem byla nucena v zájmu zachování zdravýho rozumu a ronováhy vrátit se pokorně ke starejm okulárům :o/ nechám pidlovoči usadit a zajdu si je nechat přeměřit za nějakej tejden, a kdyžtak si nechám udělat nový skla...
    za blbost se holt platí

    OdpovědětVymazat
  10. Legraci si dělat nebudu, neb i já někdy trpím podobnými impulsy \"tvořit\" :D ... A někdy zkusím tu piňacoladu, kdybych přestala psát, ty jediná víš čím to je-zjevně jsem se otrávila, neb mé schopnosti pro vytváření takovýchto mňamek jsou... no... jak to říct... prostě nejsou :D

    OdpovědětVymazat
  11. doufám, že experimenty přežiješ ;o)
    Já taky zrovna nejsem přírodou obdařená, co se tvoření poživatin týče, ale řídím se zásadou, že pokud na něco použiju samý dobrý věci a nepoužiju jich moc, nemuselo by to dopadnout nejhůř :))

    OdpovědětVymazat
  12. Skládám kompliment brýlím i majitelce:-)

    OdpovědětVymazat