2. 8. 2007

Dublinský deník 7: Za všechno může Bono!!!

Není umění problémy vyřešít, z toho člověk nemá ten pravý požitek. Umění je najít oběť, kterou lze z těch problémů obvinit, která za všecko může. A já dneska toho viníka všeho našla!!! Ukažme si na něj...

Přišla jsem dneska o poslední ideál. Kamarádka mi dneska na chatu sdělila strašlivou novinu, totiž to, že Bono z U2, jeden z mnou nejobdivovanějších a nejrespektovanějších lidí, údajně zahýbá své manželce. A ještě k tomu s hérečkou. Tsss. Prozkoumala jsem dotyčný článek v nejmenovaném bulvárním deníku a usoudila jsem, že "z toho je cejtit ta vokurka", čili okurková sezona v plném proudu, novináři nemají co psát, a tak se chytají kdejakého drbu a vyjádření zaručeně informovaných zdrojů. Tudíž mě osobně zpráva nepřesvědčila. Ale v hlavě mi to vrtat začalo, to zas jo. A tak jsem filozofovala ve vaně a logickými pochody došla k závěru, že to je nebetyčná blbost... že to by prostě Bono neudělal, protože to nemá zapotřebí, a kdyby náhodou měl, tak není tak pitomej, aby se nechal načapat. Tak.

Hrozivou zprávu jsem ale samozřejmě, coby správná novinářská svině, vědomá si svého poslání šířit informace dál a dál, okamžitě sdělila Míše. Taky byla otřesena, pohoršena a nemohla uvěřit. Ale že to prý viděla i na titulce jakéhosi irského deníku... a tak že by? Prd. Okurku mají i irští novináři. Míša pokývala a šla filozofovat do vany. Předtím pustila pěkně ulítlou písničku - od koho, od U2, a mě tam nechala depresi a Bonovi napospas.

Nemaje nic lepšího na práci, začala jsem se šťourat do bradavice na noze. O té vám moc podrobností vykládat nebudu - vystačilo by to na samotný blog. (Možná ho jednou založím: terincinabradavice.bloguje.cz?) Ve zkratce: bradavice je na levém malíčku mé nohy a asi před dvěma roky jsem jí vyhlásila nesmiřitelnou válku. Buď ona nebo já. Od té doby ji terorizuju všemi možnými způsoby - kuchám, trhám, dloubu, šťourám, patlám vodičkami, gely, laky, obkládám aloe vera, laštovičníkem, česnekem v octu... Hlavně to kuchání a trhání je vzrůšo, nevěřili byste, kolik krve z takové bradavice o průměru asi centimetr může valit. A to jí vždycky udloubnu jen kousek.

No tak abych to neprotahovala, tak do téhle zábavy jsem se pustila dneska večer, frustrovana Bonem a jeho zálety a přemýšleje, kde je asi pravda. K tomu mi dotyčný zpíval Hold me, thrill me, kiss me, kill me. Obejmi mě, zděs mě, polib mě, zabij mě. Myslela jsem si, že se tak symbolicky s další částí bradavice rozloučím. Jenže ono ne - oproti normálu na operaci reagovala hodně bolestivě. A navíc se ukázala být větší a hlubší, než jsem čekala... i nakonec jsem to vzdala a rozkuchaný výrůstek jsem vydezinfikovala a pokorně zalepila náplastí. A můj vztek se obrátil od bradavice zpět ke zdroji. Kdo může za to, že jsem si rozpižlala nohu a zakrvila asi tři kapesníky? Kdo mě přiměl dumat a z nedostatku manuální činnosti přitom dloubat? Bono, Bono, Bono.

Kdo může za to, že nejdu spát a plácám tu nesmysly v domnění, že se vypovídám a bude se mi líp spát? Kdo mi nasadil brouky do hlavy?

Kdo může za to, že jsme dneska ukořistily "jen" pětadvacet eur a dvě libry??? Kdo nasadil laťku tak zatraceně vysoko, kdo už kdysi dávno před náma hrával na Grafton Street?

Kdo může za to, že Míša jako poděs tancovala u Vertiga a teďka sebou plácá v posteli a tvrdí, že už o tom nechce přemejšlet?!?!?

Kdo může za... kdo může za všecky křivdy světa, spáchané na mně?

Bono, Bono, BONO!!!!! A abyste věděli, půjdem mu to říct. Víme, kde bydlí a není to tak daleko. Jenom nevím, co mu řeknu, když do té doby rozhodneme a uvěříme, že to s tím zahýbáním byla fakt blbost... Budem muset najít jiného viníka všeho. A v první řadě viníka toho, že jsme neprávem osočily Bona ze všech křivd světa. Kdo může za to, že jsme se to dověděly? Kdopak mi o tom řekl, co? Myslím, že mám náhradníka na pozici KdoZaToMůže... :oD

Dobrou noc. A jestli se vám bude zdát o potocích krve z rozkuchané bradavice, tak pamatujete: za to nemůžu já, ale Bono.

5 komentářů:

  1. - to život je takovej. (jéžiš, to je moudro:o))

    OdpovědětVymazat
  2. ty jo..snad mě ty sny nevyděsí..:)
    a musim říct že mám díky tobě něco pěkného ke čtení..pokaždé se mě rodina ptá, cože to čtu veselého...btw.není thrill vzrušovat nebo něco takovýho?

    OdpovědětVymazat
  3. óóó, děkuji za uznání :)) no a no jo, asi máš pravdu, ale já to brala podle toho, že triller mě vyděsí... nevzruší

    to Ondra: a proč je život takovej? Kdo za to může? . . . . (doplnte si sami :) Ne, náhodou jsem Bonovi odpustila, ráno mě chmůra přešla :oD

    OdpovědětVymazat
  4. starostlivej táta8. srpna 2007 v 13:47

    Terčice, okmžitě nech drápání bradavice, nebom sednu na aurobus a pojedu ti naplácat na prdel, protože to je nebezpečný. Čau.

    OdpovědětVymazat
  5. už nedrápu, ono to stejně k ničemu nebylo. Ale jen co se vrátím domů, zaútočím na ni laštovničníkem, už vím kde u nás roste!!! u tety na zahrádce :o/ půjdu si ho tam nahlomejzdat

    OdpovědětVymazat