18. 6. 2007

Terryle.nebloguje.cz

Lehké neaktuality blogu si jistě všimli stálí i náhodní návštěvníci. Oběma se hluboce omlouvám, leč časy jsou zlé a blogovaci aktivitě nepřejí... Zde tedy je moje obhajoba aneb důvody, PROČ Terryle.nebloguje ...

Alofok (a alkohol). Kdo nerozumí prvnímu, nechť si přečte pozpátku. Jsou zkrátka věci, které nelze opomenout nikdy...
Bakalářka (s Bednaříkem). Chtěli po nás téma a tezi. Prostřídala jsem čtyři témata a dva konzultanty, než jsem něco rozumného vytvořila. Držte mi pěst, ať mi to přijmou. Bylo by to supr. Téma vám sdělím v případě přijetí. Zatím ne, jsem pověrčivá a nechci to zakřiknout.
C-Čína. Nejhorší lákadlo všech dob, mající mnoho poboček: nejhorší jsou ty na Národce a u nás na Břevnově. Večerní procházka s Páájou: Vole, půjdem kolem čínský! Ne, nejdem tam! Nejdem, jasně. Vole, viď, že tam nejdem? Ne, vole, to víš že ne! (... dlouhý a všeříkající pohled...) Po hodině: Vole, proč já jsem přecpaná. To není zdravý, takhle na noc! Vole, proč my tam lezem?
Dějiny médií III. Viz. Zkouškové období.
Explorer, internetový prohlížeč. Potažmo celý internet, noťásek, zkrátka všecky tyto výdobytky, způsobující závislost a odlákávající člověka od rozumné činnosti.
Flákačství a lenost. Jediný opravdu upřímný důvod zde, zamaskovaný v nánosech výmluv.
Geografie politická. Viz. Zkouškové období.
Hospital. Theme Hospital. Jediná počítačová hra, u které jsem kdy skutečně vydržela a ke které se čas od času vracím. Poslední návratové období právě končí (aspoň doufám). Je to úžasná a úžasně čas požírající hra a já ji beznadějně miluji.
CHoroba, která mě tradičně postihla den po poslední zkoušce. Ale aspoň mi není tak mizerně jako v zimě... Dělám pokroky.
Irsko. Přípravy prázdninové cesty za dobrodružstvím jsou v plném proudu a vyžadují hodně času a pozornosti.
Jaro. Ne že by na mě lezlo, ale spousta lidí má narozeniny a podobně. A to slavení a shánění dárků taky není časově nejšetrnější činností.
Krásný ztráty. Můj milovaný bar v Náprstkově ulici, přibližně 5 minut chůze od fakulty, vyznačující se naprosto dokonalým prostředím, přívětivými cenami, sympatickou obsluhou a širokým sortimentem všeho (včetně wifi signálu pro kamaráda noťáska). Ještě se divíte, proč tam trávím každou volnou hodinu?
Lanovka. Tou jezdíme s Páájou na koleje. Na Újezdě koupíme bagel, vyjedem lanovou dráhou na Petřín a pěkně se projdem zase dolů na Malovanku, ke Kaštanu (kde je čínská restaurace) nebo až na koleje, a proberem při tom Adama Nováka, Kryštofa Hádka, Roberta Zárubu, Václava Moravce i magistrrrru Rrrradku Škarrrrdovou.
Médiář. Jediná neodložená studijní povinnost, co bych měla ještě dořešit.... ale proč se mi tak nechce?
Nová média. Viz. Zkouškové období.
Odsun z kolejí. Všechen majetek, co jsem tam za akademický rok natahala do pokoje č. 225/3, teď zase musím odtahat, nebo aspoň přesunout někam jinam. Do konce příštího týdne. Včetně plakátů, co tam loni byly přes prázdniny: příští rok (snad) budem bydlet někde jinde.
Právní souvislosti žurnalistické práce. Viz. Zkouškové období.
Rychlé šípy. Zašly jsme na první divadlo - Páája se zamilovala do Adama Nováka, hrajícího Jindru Hojera. Zašly jsme na pokračování - já se zamilovala do Kryštofa Hádka, hrajícího Jarku Metelku. Doufáme, se dočkáme minimálně dílu třetího. (Jen nevím, kdo do koho se po něm zamiluje? Hádek a Novák do nás? Hádek a Novák do sebe navzájem? My dvě do sebe navzájem?)
Svatba jednoho z mých velmi dobrých kamarádů. Je mu 20, jeho slečně 18 a jejich potomkovi už asi 4 prenatální měsíce. Za pár dní se berou. Je to první z naší party, kdo do toho práskl - a tak se nedivte, že o tom dost přemýšlím. Otázky Jednoho vola k tématu: Kdy dojde na ostatní? A kdy dojde na mě? A proč na protějším bloku v manželských buňkách v noci pravidelně vříská mimino? Proč děti vřískají? Bude mít kamarád taky vřískající dítě? Nezblázní se? Nezbláznila jsem se už já?
Tajemník. Šílený výmysl naší alma mater. Ono už se to teda jmenuje SIS, ale oproti původnímu fakultnímu Tajemníkovi se to vyznačuje mnohem větší poruchovostí, nefunkčností, zmatkovitostí... zkrátka veškerým záškodničením vůči studentstvu.
Úklid. Nejen na kolejích, ale i doma. Začíná se po mně vyžadovat, abych zcivilizovala svůj bordelopokoj... Ptám se: ZA CO???
Vedro. Letos přišlo jaksi brzo a jaksi intenzivně. V tom se prostě nedá nic dělat, ani kdyby člověk chtěl. Jakože se většinou moc nechce... vedro nejenže je únavné, ale taky demotivující.
Xchat. Že by se zase hlásilo chatoaktivní období?
Y - Dva DegéňY. Dva Degéni se můžou totiž psát jakkoli. Až na netu najdete blog s podobným názvem, neváhejte. Chystáme se s Páájou prorazit do televizního světa. Zakládáme televizní stanici, a pro začátek vystačíme s videoblogem. Chystané hity: diskusní pořad Otázky jednoho vola, lifestylový magazín Bobujeme s Bobem, dokument Jak ukrást alofok. Těšte se.
Zkouškové období. Nejpernější část studentského života. Nevyžaduje komentáře.

Pomoc. Usínám. Loučím se. Věřte. Možná se vrátím. Za týden jdu na praxi. Tak snad. Za týden a měsíc odlítám do Irska. Tam asi ne. No nic. Počkejte si. Uvidíte. Pá pá. Dobrou noc.

6 komentářů:

  1. Á, další nebožák, na kterého sedla choroba těsně po zkouškách! Je snad někdo, kdo těm virózám stále uniká?? Aspoň, že to nepřišlo dřív, když člověk potřeboval koncentrovat veškerou sílu do učení..

    OdpovědětVymazat
  2. No to jsou mi věci - komentář mé bývalé spolužačky na blogu mé současné spolužačky? Z toho mám málem radost. Jinak Terko nezoufej, bude líp (já vím, je to nesmysl, ale věřit tomu ještě nikoho nezabilo).

    OdpovědětVymazat
  3. Juju, Ondro, raduj se - svědčí to o tom, že a) někdo Tvůj blog čte a za b) považuje za ho natolik serióní, že kliká na odkazy a dokonce je čte :)) no a samozřejmě a především to svědčí o tom, že máš chytré a schopné spolužačky i exspolužačky :))))
    Zoufalství se zatím nekoná a snad ani nebude, choroba mě přechází :) zkoušky hotový (dokonce i ty resty na Mediáři jsem dneska napravila!!) - takže snad zase bude klidněji... doufám :) Jo jo, víra a doufání nezabíjí, mnohdy naopak pomáhaj...
    Přeju totéž i vám :))) pěkný skoroletní dny :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hm...prenatální měsíce, Theme Hospital...tenhle blog se mi líbí:-) A ještě na Katku: buďte v pohodě, na nás to zas sedá tak den dva před zkouškou: obvykle poruchy příjmu potravy i jejího výdeje druhým koncem, nezvladatelný třes apod. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ach bože...já nevěděla, že tolik studujících zdravotně strádá...Já taky:)

    OdpovědětVymazat
  6. To víš, Liško, studium je náročná věc... myslím, že nás strádajících je dost a dost. Ale ono to zase rychle přejde, blížící se volno je nejlepší lék :))

    TT: no jistě, to se projevujou moje dávný dětský sny o tom, že ze mě bude paní doktorka... doktorů se dneska téměř panicky bojím, takže mi zbyla jen ta počítačová hra :))

    OdpovědětVymazat