6. 9. 2007

Dva Degéni se představují

ikona hvezdyBlíží se začátek akademického roku, už mého třetího. Jestli vše půjde, tak jak by mělo, budu se už napřesrok honosit titulem. A tak jsem usoudila, že je nejvyšší čas se ještě pořádně vyblbnout, dokud nebudu dělat ostudu stavu bakalářskému. A nejsem na to sama: Jen se zabydlíme na koleji, zahájíme se spolužačkou Páájou velký projekt, který otřese českou mediální scénou: Degén TV neboli Dva Degéni na webu!

Nápad se rodil pomalu během loňského roku, během absolvování našich prvních zkušeností před a za kamerou. Ve škole to sice příliš vtipné nebylo, tam se člověk jisté trémy nezbaví, ale představa, že bychom se jen tak natáčely samy a dělaly parodii na televizní vysílání, ta zase tak marná nebyla. A když si Páája pořídila kameru, bylo vymalováno. Z vzájemného láskyplného oslovování "ty degéne" vznikl pracovní název Degén TV, z náhlých popudů a inspirací vznikly i první pořady a jejich přibližné scénáře: Diskusní pořad Otázky jednoho vola, lifestylový magazín Bobujeme s Bobem, zpravodajský přehled Dožráno nebo dokumentární cyklus Dva degéni v akci.

Studio naší Degén TV začne vznikat okamžitě po nastěhování na kolej. Neumíte si představit, jak se na to už těším. Kam jinam bych mohla beztrestně narvat mapu kriminality v Praze, modrou megatužku, kartónového Travoltu v životní velikosti a s výměnnými hlavami (to abychom mohly obměňovat hosty ve studiu) a kofolový čtyřdecák zároveň? Hlavní hvězdou televize, tedy tou viditelnou, budu samozřejmě já, Degén č. 1. (Páája vypadá coby moderátor příliš normálně, nehází škleby a nenaklání neustále hlavu na stranu.) Už se nemůžu dočkat, až mi Páája doveze fialový bryndák, který budu nosit místo kravaty. A stejně dopadnou i případní hosté, pokud tedy nebudou pouze kartónoví. Bez bryndáku nesmí před kameru nikdo, to byla jedna z prvních zásad. Co se kartónových hostů týče, možná i budou mluvit. Pokud tedy Páája za kamerou zvládne točit i mluvit zároveň, případně jestli se doučí přidávat k videu dodatečně zvuk.

Zbývá nám jen dořešit pár detailů. Kam na internet umisťovat naše videozpravodajství? Možná se nám povede ochočit YouTube a vkládat odkazy do blogu, což by asi bylo nejvhodnější... Uvidíme. Ale aby bylo jasno, ošizeni nebudete ani vy, čtenáři mého Doblbumluvení. V této rubrice se budete setkávat buď s celými pořady, anebo alespoň s fotodokumentací. Přece nenechám televizačku Pááju, aby se učila novinářským dovednostem jen ona sama!

Doufám tedy, že jsem vás náležitě navnadila. Jakmile se začne něco dít, dovíte se to tady. Už se na to moc těšíme. Jediné, na co se netěším, je to studium, bakalářka, státnice a přijímačky na magisterské obory, které nás letos taky, mimo jiné, čekají. Ale už nás dvě vidím, jak se budeme učit. Leda že bychom udělaly diskusní pořad o problematice dějin médií anebo si jako dokument zkusily obhajobu bakalářky nanečisto. Takže se těšte :o)

14 komentářů:

  1. zdarec, až uvidíš, co mám natočeno přes léto, nebudeš se bát, že bych nezvládla nějaký ten playback nebo playbob nebo tak:)))

    OdpovědětVymazat
  2. Vážené tvůrkyně, těšte se na řádně okousaný koláč sledovanosti. Ale ještě předtím sem položím několik otázek:
    - Když moderátorka dává hlavu na stranu, znamená to, že mluví kurzívou?
    - Co budete dělat, vyskytne-li se kritik, který na vás nenechá nit suchou? (Jinými slovy: jsou bryndáky dostatečně velké?)
    - Dožráno je myšleno gastronomicky, anebo emocionálně? Anebo druhé z prvního? (naštvání ze snědeného)
    - Bude k dostání též programový magazín s kuriozitami ze soukromí celebrit?... jo moment, ono už to tu částečně je.

    OdpovědětVymazat
  3. tak na to bych já neměl asi kuráž..

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle otřese sledovaností všech TV stanic! Prima může zabalit své VyVolené, ČT StarDance a Nova Pojišťovnu štěstí!!! Moc moc se těším a budu netrpezlivo čekat na první pořad!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Kdo viděl Dohráno 14.9.07 na čt4 tak víš že dva degeni Tv už vysílat začalo :-DD jen pokud jsem dobře viděl Terka tam nebyla :-DDD Záruba s kolegyní moderátorkou tam byly za degeny ne vlastní chybou ale tím že režie totálně pořad nezvládla,nejsem škodolib ,ale toto mě opravdu rozesmálo.

    OdpovědětVymazat
  6. to zni perfektne,Northy :oD dekuju za tip, doufam ze je Dohrano na netu, jakmile se vratim domu z \"prazdnin\", najdu si to :))) moc rada se bavim chybama kolegu zurnalistu...

    OdpovědětVymazat
  7. bohužel na netu jsou z toho jen reportáže:-(((

    OdpovědětVymazat
  8. Budí to zájem...:)Tak neotálejte z realizací!

    OdpovědětVymazat
  9. Hahááá...a já už neumím česky!!!Prázdniny zapracovaly!!Už si pletu základní češtinářský záležitosti jako s/z. No-mám ze sebe vážně radost. Červenám se...;-)

    OdpovědětVymazat
  10. z toho si vůbec nic nedělej, mně s a z taky občas pěkně motaj palici - a z prázdnin jsem utahaná jako ještě nikdy, potřebovala bych ještě jedny, abych někam vypadla sama a dala si oraz od lidí... no tak asi nic, za týden už šupky na koleje a budovat a budovat :)) prej se bude muset asi i vymalovat, tak se těšte na reportáž :oD

    OdpovědětVymazat
  11. Týýý jo! To si jako samy malujete kolej, jo?! Já patřím mezi dojíždějící a bydlením na koleji nedotčené jedince, takže jako nevim, co spadá do povinností ubytovaných:-))

    OdpovědětVymazat
  12. Vymalovat asi bude třeba.. nebo pověsit plakáty po všech zdech:) a vypadá to, že studio vytvoříme z botníků z mateřských školek. pochopíte později:)

    OdpovědětVymazat
  13. Malování, budování, botníky... že ono to bude reality show \"A JE TO\"!

    OdpovědětVymazat
  14. Liško: Kolejni zivot je super, ale co se vzhledu pokoju tyce, tak obcas nic moc... takze jde o to, na jakej pokoj narazíš, a když si ho chceš zútulnit, tak to vymalování mnohdy dělá zázraky... a navic si u toho clovek uzije netusenych zazitku :)

    Paaaja: botniky z ms? jejda smajda nedes me, dyt ja se tam budu bat prijet - vid ze tam nejsou i maly boticky a maly deticky... Jinak plakaty budou, ja si tam hodlam rozvesit pana Waterse, jeden beatles revival a chcu si sehnat plakat U2 :)) a mam naaaastenku! jen budu muset namlatit hrebicky, abych ji mela na co povesit.. Jo a co se barvy pokoje tyce: navrhuju svetle zelenou, svetle oranzovou nebo svetle modrou!!!! nejakou hrablou :)))

    Martin: clovece, to by mohlo jit - jeste premluvit ke spolupraci Pata a Mata :)))

    OdpovědětVymazat